С близо една трета се увеличава приемът във военните университети за

...
С близо една трета се увеличава приемът във военните университети за
Коментари Харесай

Увеличен прием на курсанти: Приемат повече кандидат-офицери през следващата година

С близо една трета се увеличава приемът във военните университети за идната образователна година. Това е заложено в проекто-решението на Министерския съвет за одобряване на броя на студентите в държавните вузове за идната образователна година - 2023/2024.

Предвидената численост за кандидат-офицери в Националния боен университет " Васил Левски ", през новата академична година, е 384. За съпоставяне, отпуснатите места за тази е била 274.

Курсантите попадат в цялостна изолираност

Данните демонстрират, че отпуснатите бройки са повече, спрямо предходните три години. Броят на претендентите е по-голям от този на оповестените по държавна поръчка, само че признатите, непроменяемо са по-малко от декларираните места. Причината е, че огромна част от претендентите не съумяват да покрият условията за банкет, а значително отпадат и в хода на следването.

Увеличеният банкет се постанова, с цел да бъдат попълнени незаетите места във въоръжените сили изясняват от военния университет.

Ще го организират военнослужещи в часа на класа

" Нашите ръководители, Министерството на защитата, щаба, търсят разновидности по какъв начин да попълним комплекта, ние да си подготвим хора. Това постанова увеличение на броя и тези места спуснати от МО ", сподели бригаден военачалник Иван Маламов, шеф на НВУ " Васил Левски " - Велико Търново.

Практиката обаче демонстрира, че през последните години квотата се запълва на половина. 91 са кандидат-курсантите издържали към този момент предварителните изпити тази година.

" Като цяло моята компетентност ми харесва - танкова автомобилна техника, по тази причина съм се насочил и към нея. Занимавам се с коли и това е към ползите ми ", сподели Дориан Косев от Свиленград.

" Уча в " Добри Чинтулов " в Бургас, то се води музикално учебно заведение. Попринцип едното с другото няма нищо общо. Реших аз да мога да се изградят като персона и да защищавам нашата страна ", добави Даниела Симеонова.

Специалното образование беше проведено от Националния боен университет „ Васил Левски “ във Велико Търново

Сравнителен разбор на военния университет демонстрира тревожна наклонност. Голяма част от кандидат-курсантите не могат да покрият условията за банкет, а не дребен % от признатите отпадат през първата година на образованието.

Въпреки държавната прехрана, стипендията от към 300 лв. и 10-годишният контракт в армията, ползата към военната специалност спада.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР